Lapostető vízszigetelés – nem csak a bitumenes vízszigetelés létezik

 

Ha a lapostető vízszigetelés kérdése felmerül, akkor a legtöbben rá is vágják: bitumenes vízszigetelés! Kétségkívül ez az egyik igen jó, de közel sem csak az egyetlen lehetőség. A modern építési technológiák megjelenésével és a minimalista épületek térhódításával a lapostető népszerűsége az új épületek esetében egyre nő. Sokan azt hiszik – tévesen, – hogy egy lapostetőt könnyebb megépíteni, mint egy sátortetőt.  Szintén gyakori tévhit – amit a panelházak elöregedett tetői táplálnak, hogy a lapostető hamar beázik.

Helyesen kivitelezett lapostető vízszigetelés után a lapostető nem ázik be.

Azt azonban nem tagadjuk, hogy a tökéletes, évtizedekig élvezhető végeredmény érdekében a lapostető megépítését és szigetelését igencsak nagy odafigyeléssel és természetesen szakértelemmel kell elvégezni.

Cégünk ezt kínálja Önnek, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Miért fontos a tető szigetelés?

A tetők különösen kitettek az időjárás viszontagságainak, ezért a hosszú élettartam biztosítása érdekében mindent meg kell tennünk a védelmük érdekében.

bitumenes vízszigetelés

Lapostető vízszigetelés

A lapostetők a vízelvezetés megvalósítása miatt nevükkel ellentétben nem teljesen laposak, nem vízszintesek, rendelkeznek egy maximum 8 fokos lejtéssel. Ez meggyorsítja az esővíz, hóolvadék távozását. A lapostetőre ugyanis a legnagyobb veszélyt az hosszasan álló víz jelenti, mert ha nem tökéletes a vízszigetelés, a pangó víz utat talál magának a legkisebb résbe is. Ez ellen leggyakrabban bitumenes vízszigeteléssel védekezünk. A bitumenes lapostető szigetelés technológiája az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött, nem véletlenül ez az egyik legkedveltebb lapostető szigetelési módszer. De a bitumenes vízszigetelő lemezeken vagy tekercseken kívül léteznek már PVC-ből készültek, és egyéb kenhető vízszigetelések is.

 

A leggyakoribb lapostető szigetelési módszerek:

  • Műanyag – Vízlepergető tulajdonságainak köszönhetően a műanyag nagyon alkalmas a lapos tetőfelületek és azok vízszigeteléséhez.
  • Kenhető vagy folyékony tető vízszigetelés – Ez egy kissé bonyolultabb módszer, de a szigetelés hosszabb ideig tart, és nagyon kevés karbantartást igényel. Mivel azonban a száradási fázist be kell tartani, ezt a módszert nem szabad alkalmazni, ha fennáll a fagyveszély.
  • EPDM vízszigetelés – Az elasztikus gumilapok egy rétegben történő lerakásával a tető sokkal ellenállóbbá tehető, és az erős UV-sugárzás ellen is védelmet nyújt.
  • Bitumen – Az egyik legelterjedtebb módszer a bitumenes vízszigetelés. Lapos tetők esetében a kétrétegű alkalmazás ajánlott a nedvesség okozta károk jobb megelőzése érdekében.

Bitumenes lapostető szigetelés árak

A bitumenes lapostető szigetelés árakat több tényező is befolyásolja. Például az alapfelület állapota, a választott konkrét szigetőanyag típus (hidegfolyózatú vagy forrófolyózatú bitumen) ára, a tető mérete, alakja, megközelíthetősége. Szakembereink segítségével biztosan megtaláljuk az Ön tetőjéhez legjobban illő megoldást! A megfelelően kialakított lapostető vízszigetelés nemcsak a nedvesség ellen nyújt védelmet, hanem segít a hőveszteség csökkentésében is, így hozzájárul az energiahatékonysághoz és a fűtési költségek csökkentéséhez is.

Tető hőszigetelés

A hőszigetelés nem csupán a fűtési költségek kordában tartása miatt fontos, hanem a nyári hőség ellen is védelmet nyújt. A hő szökése ellen szálas vagy polisztirol alapú, esetleg PUR vagy PIR szórt vagy fújt hőszigetelő rendszerek lerakásával védekezhetünk. Cégünk mindenféle tető hőszigetelésében is szívesen áll rendelkezésére.

Cégünk vállalja lapostetők hő- és vízszigetelését különféle bevált anyagokkal, mint például

  • szálas, valamint polisztirol alapú hőszigetelő anyagok
  • poliuretán alapú hőszigetelések
  • mono és duo komponensű poliuretán bázisú kenhető vízszigetelések
  • különféle UV álló légáteresztő, vízzáró bevonatok, PUR, PIR szórt hab, illetve formahabosított hő-és vízszigetelések
  • különféle PVC anyagú és bitumenes nehézlemez vízszigetelés

Részletesebb információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Meglévő lapostető szigetelés – javítás vagy újra szigetelés?

A régebbi épületek közül a panelházak a lapostetők tipikus hordozói. Állapotuk többnyire kielégítő, de leggyengébb pontjuk a tetőszigetelés elöregedése. Elég, ha csak egy helyen rés keletkezik a szigetelésen és a bejutó víz újra és újra megfagyva, a rést tágítva gyorsan jelentős károkat okoz. Ráadásul egy idő után a beázás okozta folt a plafonon már nem feltétlenül a meghibásodott szigetelés alatt jelentkezik, még nehezebbé téve a probléma megoldását.

Ennek megelőzése érdekében érdemes időről időre szakemberrel megnézetni a tetőt, és ha hibát észlelünk, haladéktalanul kijavíttatni azt. A kisebb sérülések még lokálisan orvosolhatók, de ha több helyen is javításra van szükség, akkor jobban járunk a teljes újra szigeteléssel. Ez egy nagyobb költség lehet, de hosszú távon jobban megéri, mint a toldozás-foldozás, a hatékonyságról már nem is beszélve.

 

Panel lapostető vízszigetelés kivitelezésében is állunk rendelkezésére!

lapostető vízszigetelés

Tető hő- és vízszigetelés daru segítségével

Ezen felül alkalmunk nyílt egy egyedi, korszerű, speciális vízszigetelési bevonat használatára is, eredményességére 20 év garanciát vállalunk! Vállaljuk vízelvezető ereszcsatornák tervezését és építését, illetve kiegészítő szolgáltatásként gépészeti, légtechnikai megoldások teljeskörű kivitelezését.

A tető hő- és vízszigetelésről bővebben a Kapcsolat menüpontunk alatt érdeklődhet.

Tető-vízszigetelés - Fontos tudni valók!

Tető-vízszigetelésekor alkalmazunk egy nagyon ritka, hazánkban még nem is kapható 20 év garanciavállalássú szigetelő anyagot.

 

További információkért érdeklődjön!